AliExpress magyar nyelven, magyar honlapról, biztonságosan

AliExpresz rendelés Kínából magyarul?

Mit szólnál egy magyar nyelvű AliExpress webáruházhoz, melynek megvan az összes előnye ár szempontjából, ám működtetése magyarul történik? Az AjándékSziget éppen ezt tűzte ki célul.

Az eredeti AliExpressen az élmény nem lesz tökéletesek még akkor sem, ha úgy állítod be a tallózódat, hogy minden szöveget magyarra fordítson le. A fordítóprogram elég sok kívánnivalót hagy maga után, és egyébként is, mi történik akkor, ha egy angolul alig beszélő kínaival kell a meg nem érkezett csomagodról társalogni, vagy bármi más probléma miatt az AliExpressen reklamációt kell tenned?

Az AjándékSziget munkatársai magyarok és teljes mértékben átvállalják az ilyesfajta üzenetváltásokat. A termékek magyar leírással jelennek meg oldalunkon. Nyilvánvalóan nem tudunk több millió terméket néhány nap alatt megjelentetni. Ezért a következő az ajánlatunk:

Ha olyan termékre van szükséged, amely jelenleg nem elérhető, küldj egy üzenetet ügyfélszolgálati oldalunkról, és mi azonnal megkeressük, oldalunkon elérhetővé tesszük az általad kívánt terméket. (Ha az létezik.)

Mi az AliExpress?

Ha nem ismered az AliExpress-et, itt van egy rövid magyarázat: egy hatalmas online kereskedő, az Alibaba csoport tulajdonában van, 2010 óta működik.

Ez egy több milliárd dolláros vállalat, amely eredetileg cégek közötti vásárlási portálként indult. Azóta sokat bővült – ma már cégek és magánszemélyek közvetlenül külföldi fogyasztóknak is adnak el termékeket, és van egy fizetési szolgáltatásuk is, az AliPay. Érdekes módon az Aliexpress nem engedi meg a kínai fogyasztóknak, hogy vásároljanak a platformról, és azt sem, hogy a nem kínai egyének és vállalatok nyissanak üzleteket.

Hogy elképzelhesd, hogy milyen nagy az Alibaba, itt van egy adat: több mint 25 milliárd dolláros értékesítést jelentettek a 2017. november 11-én.

Alacsony árak

Kínában a termékek árai sokkal alacsonyabbak, mint Magyarországon.Miért?

Először is, közvetlenül a gyártótól vásárolsz, ami csökkenti az értékesítés költségét. A kínai termelési költségek sokkal alacsonyabbak, mint más országokban. A termékeket csillogó csomagolás nélkül, egyszerű nylon tasakban kapjuk meg, ami hozzájárul az alacsony árhoz.

A második oka annak, hogy egy termék rendkívül olcsó, az lehet, hogy hamisítvánnyal van dolgunk. Kína a hamisított termékek centrumaként ismert, és az AliExpress nem kivétel.

Ehhez hozzájön az is, hogy Kínából a postaköltség is az ottani árakhoz van viszonyítva. Nagyon sok esetben a termék ingyenesen kerül postázásra. Még abban az esetben is, amikor a postázás nem ingyenes, olcsóbb, mintha Magyarországon adnál fel egy küldeményt. Ebből kifolyólag a termékek Kínából kerülnek postázásra, Magyrországról nem áll módunkban termékeket küldeni.

AliExpress szállítási idő

Az AliExpress minden termékének van becsült szállítási ideje a termék oldalán, és ez általában 20 és 60 nap között van. Igen, két hónap nagyon hosszú várakozás egy online vásárolt termék esetében… Tapasztalatom szerint körülbelül két-három hét az az átlagos idő, amely alatt a legtöbb tétel megérkezik, de az biztos, hogy türelemre van szükség a közvetlenül Kínából való vásárláshoz.

Ne feledjük, hogy ez az év bizonyos időszakaiban még lassabb lesz, mint pédául a kínai újévkor (február elején) és karácsonykor.

Sajnos a szállítási időt mi sem tudjuk lecsökkenteni, az alacsony árat csak így tudjuk biztosítani. Ezen időtartam 2 és 6 hét között változhat. Kérjük olvasd el a csomagok nyomonkövetésével kapcsolatos tudnivalókat.

Két év és több tízezer forint értékű AliExpress-es vásárlás alatt eddig csak egy esetben kellett panaszkodnom, hogy problémám volt. Az AliExpress visszatérítette a pénzemet.

Rejtett költségek: AliExpress vám-szabályok

Sokan megdöbbentenek, hogy meglátják ezeket a rejtett díjakat. Emiatt a legtöbb eladó automatikusan alacsony értékűként vagy „ajándékként” fogja meg jelölni azokat csomagokat, amelyekre importvámokat kell fizetni. Ez az EU-ban nem működik – ha a hatóságok úgy döntenek, bizonyítékot kérhetnek arról, hogy mennyit fizettél-

„A Vám és ÁFA külföldről rendelt termékekre” című cikk már magába foglalja az Aliexpress vám-kötelezettségeket. Legtöbb termékünk abba a sávba esik, amelyben még nem kell vámot, illetve ÁFÁ-t fizetni, ám ez nem igaz az összes termékünkre.

Aliexpress akciós ármanipuláció

Sajnos ez létezik, itt van egy ismertető arról, hogy hogyan működik:

„Az elmúlt egy-két hónapban nagyon sok terméket követtem, legalább három tucatot a bevásárlókosaramban. (Nem egyszerre vásárolok, csak amikor szükségem van rá, vagy amikor extra pénzem van, egyébként csak hagyom a termékeket a kosarámban ülni.) A november 11-i akciózás után azt vettem észre, hogy több mint kétszeresére nőtt a bevásárlókosaramban lévő termékek értéke. Az árakat szó szerint felnyomták a kosárban, majd meghirdették a „11/11″ értékesítést, és az ár pontosan ugyanolyan lett, mint korábban volt. Egyes esetekben valamivel drágább (???). És  ez mindenre igaz volt; a rohadt 2 dolláros karszalagoktól a lakatokig, ingek, cipőfűző és borotvapengék is.

Tudom, hogy ez a taktika meglehetősen gyakori az online kereskedők körében, de ez soha nem látható nyilvánvalóan, általában csak néhány termékről van szó, és általában nem emelik fel az árat. A legtöbb vállalat nem annyira hülye, hogy egyszerre minden egyes tétel árát megemelje, mert azok az emberek, akik rendszeresen vásárolnak, azonnal észre fogják venni.

Kína hírhedt abban, hogy megpróbálja másolni a nyugati taktikákat, és rettenetesen (nevetségesen) rosszul csinálja.”

Megbízható az AliExpress?

Fogalmazzunk úgy, hogy a használata nem veszélytelen, ám rengeteg biztonsági jellemző szolgál a visszaélések megelőzésére. Az AjándékSziget csapata ismeri és használja ezeket a jellemzőket, és teljeskörű garanciát vállal rendelésedért. Abban az esetben, ha a küldeményed elveszne, visszatérítjük a pénzedet. Biztonságodat nagyban növeli az is, hogy bankkártyainformációdat nem kell kiadnod egy kínai oldalnak. Fizetés a nemzetközileg elismert PayPal-on keresztül történik, az AjándékSziget pedig saját bankkartyájával adja le rendelésedet. A tranzakció során az AjándékSziget nem kapja meg bankkártyád adatait, csupán a fizetett összeg kerül hozzánk átutalásra a PayPal-tól.

A biztonságos vásárlás feltételei

Fizetés visszatartása: Az érvényes szabályok szerint a fizetett összeg nem kerül átadásra az eladónak addig, amíg meg nem erősítettük, hogy megkaptuk a terméket. Tehát, bármilyen csalás esetén az AliExpress egyszerűen visszatéríti a pénzedet, és nem kell az eladóval tárgyalni a visszatérítés ügyében.

Vevők biztonsága program: Az AliExpress.com garantálja a fizetett összeg teljes visszatérítését, ha az ügyfél nem kapja meg a megrendelést. Részleges visszatérítést is kínál, ha az áru nem a leírás szerinti. Első lépésként meg lehet vitathatni a lehetséges megoldásokat az eladóval. Ha nem az eladó javaslatai nem kielégítőek, akkor közvetlenül az AliExpress.com-hoz lehet tobábbvinni a vitát. Ők közvetítik a vásárló és az eladó között annak érdekében, hogy  a probléma megoldásra kerüljön.

Termékek minősítése: A megvásárolni kívánt termékeknek legyen magas a termékértékelése (legalább mint 4,5 csillag)

Üzletek minősítése: Az Aliexpress egy eladói minősítési rendszert vezetett be, amely kizárólag a vásárlók véleménye alapján készült. Az egyes eladók teljesítményét az áruházak profiloldalain lévő szám mutatja. Mindig 95%-nál magasabb pozitív visszajelzési arányt kell keresni.

Vevői vélemények: Olvassuk el a véleményeket, különösen az AliExpress legolcsóbb termékeiről. Ily módon megtudhatjuk, hogy milyen problémákkal találták magukat szemben az adott termék korábbi vásárlói.

Kommunikatív, segítőkész eladó: Egy jó, megbízható eladó gyorsan válaszol minden kérdésére. Ha egy eladó nem válaszol az üzenetekre, ez egy nagy piros zászló.

Légy óvatos a márkás termékekkel: Az AliExpress.com-on a valódi márkás termékek nagyon ritkák. Például biztosan nem lehet iPhone-t vásárolni. Kerüljük a népszerű márkás termékeket a boltokban, mivel ezek általában nem hitelesek.

Mit vásároljunk az AliExpress-ről

Az AliExpress egy általános online piactér, így számos különböző dolgot vásárolhatunk. Ruhákat, kiegészítőket, elektronikát, játékokat, sportfelszerelést, bútorokat, irodai felszereléseket és még sok minden mást! Ne feledjük, hogy alacsony áron vásárlunk, ezért ne várjunk túl sok felismerhető márkanevet.

Az alábbiakban felsoroljuk az AliExpressen megvásárolható elemek kategóriáit:

 • Női ruházat és kiegészítők
 • Férfi ruházat és kiegészítők
 • Telefonok és távközlés
 • Számítógép és iroda
 • Fogyasztói elektronika
 • Ékszerek és kiegészítők
 • Otthon és kert
 • Poggyász és táskák
 • Cipő
 • Anya és gyerekek
 • Sport és szórakozás
 • Egészség és szépség
 • Órák
 • Játékok és hobbik
 • Esküvők és események
 • Újdonság és különleges felhasználás
 • Gépkocsik és motorkerékpárok
 • Fények és világítás
 • Bútor
 • Elektronikus alkatrészek és kellékek
 • Irodai és iskolai kellékek
 • Lakásfelújítás
 • Élelmiszer
 • Biztonság és védelem

A legjobb termékek

Ruházat

Lehet egy alkalmi póló, egy hivatalos ruha, egy Halloween jelmez, egy esküvői ruha, stb. A ruházati kategóriák nagyon népszerűek. Vigyázzunk azonban a méretre – eltérések lehetnek. Emiatt érdemes olyan cuccokat vásárolni, amelyeket könnyű méretezni, például a póló esetében S, M, L, XL. Én nem vennék cipőt, hiszen a 40-es cipőméret lehet 42-es, és az nem jó.

Órák

Nagyon népszerű kategória és az egyik legjobb termék az AliExpress-en, és megfizethető. Az órák 1,000 forinttól indulnak, egészen a drága magasabb árú termékekig. Márka szerint is vásárolhatsz, több mint 25 márka szerepel. A vevői vélemények nagy segítséget nyújtanak ebben a szakaszban, amely lehetővé teszi a vevők számára, hogy értékeljék a termékeket.

Körömlakk és smink

A smink és a köröm termékek az egyik legjobbak. Könnyedén szállíthatók, a Szépség kategóriúban található smink- és körömtermékek gyorsan fogynak és népszerűek a nők és a tizenéves lányok körében.

Ha olyan termékre van szükséged, amely jelenleg nem elérhető oldalunkon, küldj egy üzenetet ügyfélszolgálati oldalunkról, és mi azonnal megkeressük, oldalunkon elérhetővé tesszük az általad kívánt terméket. (Ha az létezik.)

Peter

Erdélyi Jánosné - 2019-01-06

Szeretnék körülnézni.

Peter - 2019-01-09

Üdvözletem, tessék nyugodtan körülnézni és ha bármire szüksége van, kérem írjon nekünk ügyfélszolgálatunkon keresztül!

Gulyás - 2019-03-27

Kedves Peter!
Ma hirdetve van a nagy akció viszont nincs magyar nyelvű menü tegnap óta amit vettem az pedig ugyanannyiban kerül mint 2 nappal ezelőtt!!Mi az oka? Én csak magyarul beszélek nagyxon sokszor rendeltem most meg jól át vagyunk verve jó lenne ha ez nem fordulna elő az igaz sokan csak egy-két terméket rendelünk fajtánként de elég sokszor a face-n látom több alis terméket 4-5x áron hirdetnek! PL. 1 kompressziós nadrágot 9900ft-t amit Kínából 2000ft megvásárolok!
Üdvözlettel:Gulyás Lajosné

Peter - 2019-03-27

Sajnos az árengedmény sokszor csak reklámfogás – magasabb árból adnak “engedményt”.
A forditas létezik, de csak gép végzi és nem tökéletes.

Papp Éva - 2020-06-04

Szeretnèk rendelni jó cuccokat

Megjegyzések lezárva

%d bloggers like this: