Aliexpress szállítási módozatok és nyomonkövetés

Aliexpress

Az AliExpress az egyik legnépszerűbb online e-kereskedelmi oldal a világon. Az Alibaba csoport a tulajdonosa ennek az e-kereskedelmi óriásnak.

Könnyű olcsó termékeket találni az oldalon és szinte a világon bárhová postázni ezeket. Azonban a legtöbb vásárló számára gyakran zavarosak a szállítási és kézbesítési módszerek.

Mi az AliExpress standard szállítás?

Az egyik legnépszerűbb szállítási lehetőség az AliExpress standard szállítás opció, amely többnyire ingyenes és nyomon követést is biztosít. Az AliExpress standard szállítás az Alibaba csoport egyik logisztikai cége.

Ez a szállítási lehetőség minden vásárló számára elérhető. Ez azt jelenti, hogy az AliExpress gondoskodik a termék szállításáról.

Az AliExpress szállítási partnerei végzik a szállítást, köztük szingapúri posta (leggyakrabban használt), Correos, Posti-Finland, SPSR, DHL és Direct Link.

Az eladók becsomagolják termékeiket, majd azt átadják az AliExpress szállítóközpontnak, akik ellenőrzik a termékeket, majd a saját szolgáltatásukon keresztül postázzák.

Ez az egyik legolcsóbb szállítási lehetőség az oldalon, többnyire teljesen ingyenes, ám néha a költség valahol $2- $3 körül van.

Ez az egyik legbiztonságosabb szállítási módszer a platformon, és ha úgy gondolod, hogy talán vitatnod kell majd a tranzakciót, akkor ez a legjobb választás, mivel a kiskereskedő gyorsan beavatkozhat és ellenőrizheti a szállítás állapotát.

Az AliExpress szerint a legtöbb csomag esetében a standard szállítási idő 15-45 nap.

Az AliExpress prémium kiszállítási szolgáltatással is rendelkezik. Átlagosan ezek a megrendelések 7-15 napon belül érkeznek meg.

Az AliExpress standard szállítás előnyei:

  • Az AliExpress ellenőrzi és postázza.
  • Gyorsabb és biztonságosabb, mint más olcsó szállítási módszerek.
  • Érvényes nyomkövetési szám. Tehát nyomon tudod követni egészen a kézbesítésig.
  • Legtöbbször a csomagot 30 napon belül megkapod.

Az Aliexpress nyomonkövetéses szállítási módok listája

Személyesen használtam ezeket a szállítási módszereket, és szinte minden alkalommal 30 napon belül megkaptam a terméket.

  • AliExpress standard szállítás
  • Kínai posta regisztrált légiposta
  • Szingapúri posta ajánlott légipostai küldemény
  • Holland posta (PostNL) nemzetközi küldemény
  • Svéd posta (PostNord) ajánlott légipostai küldemény
  • Maláj posta (POS Malaysia) ajánlott légipostai küldemény

Ezenkívül vannak még prémium (drága) szállítási módszerek, mint a DHL, a FedEx, az EMS.

Ezekről mindenki tudja, hogy a kézbesítés nyomkövetési számmal történik.

Hogyan ellenőrizhető, hogy a nyomkövetési szám érvényes?

Az ajánlott küldemények érvényes követési számai (prémium kivételével) majdnem mindig az “R” betűvel kezdődik, kilenc számjegyű középen, majd az országkóddal végződik.

Példák valódi követési számokra:

RB123456789SG – az ‘SG’ szingapúri postát jelent.
RB123456789CN – a “CN” kínai postát jelent.
RB123456789SE – az “SE” svéd postát jelent.
RB123456789NL – az ‘NL’ holland postát jelent.
RB123456789MY – a “MY” maláj postát jelent.

Megjegyzés: Néha az AliExpress standard szállítási szolgáltatás a következő fajta nyomkövetési számot adja: LP00064290333450. Ez a nyomkövetési szám a nemzetközi követésre is használható.

Az alábbi képen láthat néhány érvényes és érvénytelen nyomkövetési számot.

Aliexpress nyomonkövetés

Ha a fenti szállítási módszerek valamelyikét választod, akkor nagy valószínűséggel megkapod a terméket. Néha a csomagod elveszhet szállítás közben, de ez kivétel.

Hogyan követhetjük az AliExpress standard szállítást?

Rengeteg weboldal van a nemzetközi csomagok nyomon követésére. De azt javaslom, hogy használd a 17TRACK-et, mert egyszerűen használható, mindössze egy csomagkövetési webhelyen, és Android, iOS és Windows alkalmazásokat is kínálnak.

17Track

Néha az AliExpress egy ilyen követési számot ad: LP00064290333450, majd később külföldön egy új nyomkövetési szám jelenik meg. Ebben az esetben a CAINIAO segítségével követhetjük a csomagot.

Választás AliExpress standard szállítás és kínai légiposta között

Gyakran kérdezik, hogy AliExpress standard szállítást vagy a kínai postát használják.

Néha a standard szállítás ingyenes vagy olcsóbb lesz, mint a kínai posta, néha fordítva igaz.

Néha a szállítási határidők mindkét szolgáltatás esetében eltérőek lesznek. Mindazonáltal, az általános szabály a következő: amikor lehetséges, mindig válasszuk az AliExpress standard küldeményt a kínai postával szemben.

AliExpress standard szállítás és ePacket

Amikor ezen két módszer összehasonlítására kerül sor, akkor az ePacket a legtöbb esetben győztesen kerül ki, mivel olcsó, a nyomkövetési információk megbízhatóak, valamint sokkal gyorsabbak, mint más alternatívák.

Szállítási példa

Okostelefon tok

Kínai légiposta, ajánlott

Megrendelés ideje: 2018.08.20

Postázás ideje: 2018.08.21

Megérkezett a repülőtérre: 2018.08.22

Kézbesítés: 2018.09.04

Összefoglalás

Most, hogy megismerted a különböző szállítási módszerek működését a platformon, valóban megalapozott döntést hozhatsz.

A szállítási opció kiválasztásakor nézd meg, hogy mi elérhető a te országodban és mi nem.

Nem érdemes többet fizetni, ha a különböző módszerek hasonló funkciókat kínálnak. Ha fizetni akarsz, akkor jobb, ha csak prémium szállítási lehetőségekre fizetsz, ám ezek általában többe kereülnek mint a termék maga.

Jellemzően az ingyenes szállítási módszerek elegendőek. Az ePacket országtól függően akár egy vagy két dollárba is kerülhet, ám sokkal olcsóbb, mint a prémium módszerek, ráadásul megbízható szállítást és nyomon követési információkat nyújt.

Remélem, hogy ezzel megválaszoltam az összes olyan kérdést a szabványos szállítással és annak alternatíváival kapcsolatban.

Vásárolj termékekek weboldalunkon keresztül! Ha olyan termékre van szükséged, amely jelenleg nem elérhető, küldj egy üzenetet ügyfélszolgálati oldalunkról, és mi azonnal megkeressük, oldalunkon elérhetővé tesszük az általad kívánt terméket. (Ha az létezik.)

Peter

Elek - 2019-03-12

Hasznos infók,gratulálok

Szilágyi Máté - 2020-07-17

Sziasztok hogyan hosszabbíthatom meg a szállítási időt?

Peter - 2020-07-22

Írni kell az Aliexpresszen az illető boltnak.

Megjegyzések lezárva

%d bloggers like this: