Ingyenes SD kártya helyreállító program magyarul

fájl sd kartya visszaallitasa

Tönkrement az SD kártyád… Sajnos rajta vannak a képeid és valahogy vissza kell állítanod ezeket. És csak magyarul beszélsz. Mit teszel?

Több szoftver átnézése után a Recuvát találtam a legjobbnak, illetve az egyetlent, amely magyarul letölthető.

Miért használjuk a Recuvát?

Mindannyiunkkal megtörténik. Lehet, hogy letörölt egy fájlt, amelyre szükséged van, vagy az Igen gombra kattintottál, amikor a Nem gombra kellett volna kattintani.

Vagy talán a digitális fényképezőgép memóriakártyáján vagy a laptopod USB-meghajtója meghibásodott. Vagy az iPod hirtelen nem ismer fel néhány zeneszámot.

Ha azonnal észrevesszük, gyakran visszafordíthatjuk a törlést a Windows rendszerben, vagy visszaállíthatjuk a fájlt a Lomtárból. De mi van, ha nem vesszük észre azonnal, vagy egy program törölte a fájlt?

A Recuva egy kis ingyenes program, amellyel képeket, zenét, dokumentumokat, videókat vagy bármilyen más fájlt helyreállíthatunk a merevlemezen, memóriakártyákon, iPod vagy MP3 lejátszón vagy USB memóriakártyákon.

Általában, amikor törlünk egy fájlt, nagy része még megmarad, még akkor is, ha ez nem látható a Windowson vagy okostelefonodon. A Recuva átfésüli a médiát (a CD-k, DVD-k és egyéb optikai adathordozók kivételével), és összerakja a darabokat azért, hogy visszaállítsuk a szükséges fájlokat.

A Recuva másik különleges képessége a helyreállított fájlok biztonságos törlése is. Lehet, hogy például töröltél egy fontos dokumentumot a szokásos módon (a Lomtár kiürítésével, vagy a Törlés gombbal). Az ilyen típusú törlés azt eredményezheti, hogy mások helyreállítsák a fájlt. A Recuva visszaállítási és biztonságos törlési funkciójának használatával ellenőrizheted, hogy törlődik-e egyszer és mindenkorra.

Recuva

Mire képes a Recuva

 • A merevlemezek, a memóriakártyák és az USB-meghajtók átvizsgálása a törölt fájlok és mappák megtalálása érdekében.
 • Előzetesen megmondja, hogy mennyire valószínű a fájljaid helyreállítása.
 • Fájlok helyreállítása, amelyeket a Windows nem képes
 • Biztonságosan törölje a korábban törölt fájlokat.
 • A véglegesen törölt e-mailek visszanyerése a Microsoft Outlookból, stb.
 • Fájlok helyreállítása iPod-ról, iPod Nano-ról vagy iPod Shuffle-ról (az iPod Touch és az iPhone jelenleg nem támogatott). A Recuva az Apple FairPlay DRM segítségével még a dalokat is visszahozza.
 • Helyreállítsuk a Canon RAW (.CRW) formátumú képfájlokat.
 • Fájlok helyreállítása az NTFS, FAT és exFAT formátumú meghajtókból.

Állítsd vissza a fájljaidat!

Recuva nem képes:

 • Az összes fájl helyreállítására. Igen, bármilyen nagyszerű a Recuva, nem fog mindig működni. A Windows talán felülírta azt a területet, ahol a fájl volt, vagy néha a fájl túl sérült a helyreállításhoz.
 • A biztonságosan törölt fájlokat helyreállítása. Például, ha a CCleaner szoftverrel fájlokat töröltél a Biztonságos opcióval, akkor ezek örökre elvesztek.
 • Hogy biztonságosan törölj bizonyos, a Master File Table (MFT) fájlban tárolt nagyon kicsi fájlokat és a nulla bájtos fájlokat.
 • A Recuva nem képes hálózati eszközökről helyreállni fájlokat. A meghajtót közvetlenül a számítógéphez kell csatlakoztatni USB / IDE / SATA-n keresztül. A Recuva nem képes adatok visszanyerésére hálózaton keresztül.

Rendszerkövetelmények

A Recuva minden olyan számítógépen fut, amelyen Microsoft Windows 98 vagy újabb verzió fut:

 • Windows 7 (minden kiadás, beleértve a 64 bites verziót)
 • Windows Vista (minden kiadás, beleértve a 64 bites kiadásokat)
 • Windows XP (Home, Professional, Media Center, Tablet Edition, 64 bites)
 • Windows 2003 és 2008 Server (összes kiadás).
 • Windows 2000
 • Windows 98 (a Windows 98 támogatása az 1.31.437 verzió után leállt.)

Ha 64 bites Vista vagy XP rendszert futtatsz, a telepítőfájl a Recuva 64 bites verzióját telepíti.

A Recuva kisméretű és gyorsan futó program. Nincs minimális memória- vagy merevlemez-követelmény.

Megjegyzés: A Recuva NTFS, FAT és exFAT formátumú meghajtókon működik, jelenleg nem támogatja a Mac OS X vagy a Linux rendszert.

Fájlok helyreállítása sérült vagy újraformázott lemezről

A Recuva fájlokat visszaállíthat olyan lemezekről is, amelyek megsérültek fizikailag vagy szoftver miatt. A folyamat ugyanaz, mint a Recuva általános futtatásakor, de először meg kell mondani a Recuva-nak, hogy keressen nem törölt fájlokat is:

A Recuva beállítása a fájlok helyreállításához a sérült vagy újraformázott lemezről:

 1. Indítsd el a Recuvát. Lépj be a Haladó módba amikor a varázsló elindul.
 2. Kattints az Opciók pontra.
 3. A Beállítások panelen kattintsunk a Műveletek fülre.
 4. Kattintsunk a “Nem törölt fájlok keresése” elemre, majd az OK gombra.
 5. Futtassuk a Recuva szkennelést normál módon. A nem törölt fájlokat zöld kettős kör állapotjelző ikon jelzi:

image

Nyelvi beállítások

A Recuva 38 nyelven futtatható: angol, albán, arab, azeri (latin), bosnyák, brazil portugál, bolgár, cseh, dán, észt, finn, francia, görög, grúz, héber, holland, horvát, japán, katalán, kínai (egyszerűsített), kínai (hagyományos), lengyel, litván, magyar, német, norvég, olasz, orosz, örmény, román, spanyol, svéd, szerb (cirill), szlovák, szlovén, török, ukrán, vietnami.

A Recuva által használt nyelv megváltoztatásához indítsuk el Speciális módban, majd kattintsunk a jobb oldalon található Beállítások gombra.

beallitasok

Peter

%d bloggers like this: